Muistoja syksyltä 2011/ Posio

Riisitunturi Posio lokakuu 2011 © Mika KaivolaKuten ehkä aiemmin on tullut mainittuakin, on Riisitunturin kansallispuisto eräs meidän retkikuntamme suosikkipaikoista. Lämmintä suhdetta viilentää ainoastaan vuoden 2010 valtakunnallisen retkikohteen arvonimi, joka on tuonut yksinkertaisesti liikaa väkeä Riisin herkkään tunturiluontoon.Posio lokakuu 2011 © Mika Kaivola

Lokakuun ihkaensimmäisenä viikonloppuna mökkeilimme Livojärven mahtavissa maisemissa ja lauantain ohjelmassa oli tietenkin patikka Riisillä. Tällä kertaa emme suunnanneet monien muidenkin suosimille Riisin päiväreiteille, vaan tutustuimme Karitunturin suuntaan vievään polkuun. Matkalla tapasimme mukavan pariskunnan, jonka vinkistä uskoltauduimme palaamaan vanhaa UKK -reittiä takaisin. Ja purojen ja jokien yli tosiaan oli vielä kulkukelpoiset ylitykset, ilman niitä olisi vaelluskengillä joutunut palaamaan takaisin.

Livojärvi Posio lokakuu 2011 © Mika Kaivola

Myös Livojärvi on yksi Posion helmistä, allekirjoittaneen mielestä ehdottomasti Kitkaa komeampi paikka. Toiveissa olisikin tutustua jollakin retkellä myös Hirsiniemeen. Tällä kertaa tyydyimme saunomaan ja tulistelemaan lettujen merkeissä mökillä ja saimmepa vielä ihailla komeaa tähtitaivasta linnunratoineen.

Livojärvi Posio lokakuu 2011
Posio lokakuu 2011
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s