Riisitunturin joulu

Posio joulukuu 2011

Retkikuntamme suunnisti odotetusti jouluaattona Riisitunturille, tällä kertaa lumikengillä. Yllätys oli melkoinen, kun parkkipaikalla oli saapuessamme vain yksi menopeli. Tyytyväisinä väen vähyydestä suuntasimme tuttua reittiä huipun kautta kohti autiotupaa. Päinvastaisista arveluistamme huolimatta huipulle ei ollut tampattua polkua ja lumikengillä sai todellakin tarpoa hiki päässä. Oman jännityksensä toi vielä ilmassa ollut lumimyräkän uhka.

Vaikka tällä kertaa emme saaneet nauttia kuusta ja revontulista, on harmaassa ja sinisessä hetkessä oma kauneutensa. Myös Riisin tykky on aina yhtä upeaa, vaikka kevättalven ilta-auringon värjäämissä tykkypuissa onkin oma, aivan erikoisen hieno viehätyksensä.

Tuvan nuotiopaikalla nautimme termoksesta hyöyrävää kaakaota ja paistoimme makkaraa. Tunnelmaa hieman latisti sen ainoan menopelin patikoijan koira, joka ei suostunut jättämään meitä rauhaan. Vinkkinä kanssaretkeilijöille, että pitäkääpä koirat järjestyksessä, vaikka muita tulisikin häiritsemään ohrapirtelön nautiskelua 😉

Kuvat (c) Mika Kaivola

Posio joulukuu 2011
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s