Mutkan takana aukeaa aina entistä upeampi näkymä

Lofootit, Norja, heinäkuu 2014
Lofootit, Norja, heinäkuu 2014

Perässäkävelijän retkikunta kävi kääntymässä Pohjois-Norjassa heinäkuun loppupuolella. Tai kun rehellisiä ollaan, niin tulihan siellä jokunen yö vietettyä. Teltassa. Ja Jäämeressäkin uitiin. Kyseessä oli auto- ja päiväpatikkareissun yhdistelmä, paikkojen katsastus. Sitä seuraavaa kertaa varten.

Haaveissa oli ollut jo jonkun aikaa ottaa tuntumaa Lofootteihin sekä mahdollisesti myös muutamiin muihin saariin. Ja tämä todellakin toteutui, Lofoottien lisäksi olimme Vesterålenissa sekä Senjalla. Eikä Norja nytkään tuottanut pettymystä, lähes 30 vuotta kestänyt rakkaus vain syvenee. Asiaa toki auttaa Diplom-IS, Solo sekä Kvikk Lunsj. Kuuluu jokaiseen täydelliseen Norjan matkaan.

Ensimmäinen varsinainen etappi, Narvikin autioilla kaduilla kruisailemisen jälkeen, oli Lofoottien saariryhmä. Kunnianhimoisesti ajelimme aina Å:n kylään asti, jonne turistipaljoudesta järkyttyneinä emme sitten reissulla enää menneet. Myös autolla saavutettavat, hehkutetut rannat kuten Eggum, Uttakleiv ja Haukland olivat täynnä innokkaita turisteja. Ja lampaita. Rannoista on mukavasti juttua 68 North -blogissa.

Pystytimme leirin Fredvangiin leirintäalueelle, jossa oli upeat rannat sekä lähistöllä listaamiamme kohteita. Ja mutkan takaahan aukeni aina upeampi maisema, kuten matkalla Nusfjordin kuuluun kalastajakylään saimme huomata. Jos Perässäkävelijä pystyi maisemia katselemaan joko tien kapeuden tai korkeanpaikan kammon vuoksi. Jälkimmäinen vaiva hieman hankaloittaa Norjanmatkailua.

Kuva © Mika Kaivola

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s