Miksi mennä Kreikkaan kun voi mennä vaikka Norjaan…

Kvalvika, Norja, heinäkuu 2014
Kvalvika, Norja, heinäkuu 2014

Niitä upeita valkoisia hiekkarantoja löytyy pohjolastakin. Merivesi lienee viileämpää, mutta helteisenä heinäkuun päivänä sekin vain virkisti ja oli itse asiassa jopa hieman koukuttavaa.

Erään päivän retkikuntamme pyhitti Kvalvikaan tutustumiseen ja kipuaminen ylös-alas, ja toiseen suuntaan sama reitti kyllä kannatti. Kvalvika on ehkä yksi helpoiten saavutettavia rantoja, joihin ei autolla pääse käsiksi. Vaikka pientä patikkaa vaaditaankin, ei korkeuserot ja jyrkkyys haittaa edes korkeanpaikan pelkoista Perässäkävelijää. Rytenille jäi viime heinäkuun helteillä kiipeämättä, vaikka sieltä olisikin ollut ehkä parhaat näkymät rantsuun. Jopa paikalliset aviisit oli pullollaan taivastelua poikkeuksellisista helteistä sekä valtavista turistilaumoista.

Retkikuntamme oli asianmukaisesti varustautunut maastolenkkarein ja vaelluskengin, mutta tässä vaiheessa viimeistäänkin valkeni, että norjalaiset todellakin ovat ulkoilukansaa; yleisin varustus näytti norjalaisilla olevan rantasandaalit sekä simmarit. Niistä toki oli iloa huikaisevan kauniilla, laguuninomaisella rannalla.

Myös leirintäalueemme ranta oli huikea. Perässäkävelijä nautti siitä niin aamulla kuin illalla, ihan omassa rauhassa. Miksiköhän Norjassa horsmatkin oli kirkkaampia kuin kotona?

Kuvat © Mika Kaivola

Fredvang, Norja, heinäkuu 2014
Fredvang, Norja, heinäkuu 2014
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s