Veden kiinteä olomuoto

Suomussalmi maaliskuu 2014
Suomussalmi maaliskuu 2014

No jäähän se tietenkin on. Ja lumi on jään ja ilman kuohkeaa seosta, joka hiutaleina leijailee pilvestä talvisaikaan. Jos jollekin vielä on epäselvää, talvi on ihmisen parasta aikaa.

Lunta ja jäätä saatetaan ainakin nykyaikana pitää jopa talvisena haittana ja kustannuksten aiheuttajana, mutta asiaahan voidaan lähestyä muillakin tavoilla. Ensinnäkin talveen liittyvät mielikuvat ovat osa Suomen imagoa, sitä jolla maatamme myös ulkomaalaisille myydään. Tulisitko Englannista katsomaan joulupukkia päivän reissulle, jos maa ei ole valkoinen? Ja jos ei ole, saattaa siinä joillakin pientä kylmänhikeä pukata! Lumi ja jää on myös visuaalinen elämys sekä valaisee syystalven pimeyttä. Tai valaisisi, jos sitä nykypäivänä sattuisi olemaan.

Ennen kaikkea lumi ja jää ovat menneinä aikoina mahdollistaneet kulkemisen hankalissa paikoissa. Upottava suo muuttuu pakkasen ja lumen ansiosta erinomaiseksi kulkea, ainakin suksilla. Myös vesien suuret selät on pakkasen käsittelyn jälkeen helposti ylitettävissä. Nykyisin vaikka retkiluistimilla. Ja on lunta käytetty myös eristeenä, lumiluolassa lämpö on huomattavasti korkeampi kuin hangen pinnalla.

Suomussalmi maaliskuu 2014
Suomussalmi maaliskuu 2014

Ice and snow, solid phase of water. In the winter you are able to ski and skate, thanks to snow and ice. And Santa Claus without snow?

Photos @ Mika Kaivola

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s